Úvodní slovo
Politika je služba lidí, o lidech a pro lidi

"Láska ke své rodině, blížním svým a svému národu je hlavní zásadou mravnosti. Je tedy oprávněné prosazovat respektování práva na život. Kdo je nucen bránit svůj život, život své rodiny i bytí svého národa, není vinen zabitím. Oprávněná obrana může být nejen právo, nýbrž i závažná povinnost toho, kdo je odpovědný za životy druhých."

předseda hnutí

Náš názor

Tak nám začala naše dlouho očekávaná medialní kampaň.
Jsme rádi, že jsme "získali los" negativní kampaně, která nám v dnešním pohledu na svět, zajistí daleko větší sledovanost a zájem možných voličů.

Chtěl bych tedy touto cestou poděkovat všem sponzorům, aktivistům a novinářům za jejich negativní pohled na nás a především moji maličkost.
Přátelé buďme k uváděným nepřesnostem, lžím a smyšlenkám shovívaví, neboť tato negativní reklama, navíc za cizí peníz, je pro nás spíše vyznamenáním.

VEŘEJNÉ PROHLÁŠENÍ TOMÁŠE ORTELA A JOSEFA ZICKLERA PRO ČTK SERVIS
7. 4. 2017

Veřejné prohlášení předsedy politického hnutí Řád národa - Vlastenecká unie Josefa Ziclera a zpěváka, frontmana a textaře kapely Ortel Tomáše Ortela o další společné cestě, vedoucí k zachování národní identity, práva na sebeurčení naší vlasti a jejích občanů, zachováni tradic, historických odkazů našich předků a rovnosti všech občanů před zákonem.

Pro tuto společnou cestu byla zvolena forma memoranda o přistoupení k cestě Řádu národa - Vlastenecká unie, která je reprezentována jeho politickými cíli.

Oba subjekty si zachovávají svoji samostatnost a jedinečnost. Spojuje je výhradně společná snaha k dosažení cíle, tedy možnosti ovlivnění budoucnosti našich národů, vlasti a občanů naší země a to účastí poslanců z řad členů Řádu národa - Vlastenecké unie v Poslanecké sněmovně PČR.

Vyjádření: Josefa Zicklera k věci:

Tomáše Ortel je člověkem, který jasně a nahlas pojmenovává nešvary dnešní konzumní společnosti. Jeho přístup a projev jednoznačně ukazuje čistotu a opravdovost jeho konání.  Jako jeden z mála věří sám v sebe a snaží se jít příkladem všem těm, kteří váhají nebo nenašli odvahu říci nahlas svoji pravdu.

Je nutné vyzdvihnot ještě dvě důležité skutečnosti. Neříká lidem co by slyšet chtěli, ale to co by podle něj slyšet měli. Tato věc je skutečností, která nás dva osobně nejvíce spojuje. Za cenu úspěchu, nepropadat pouze tendenčním náladám a projevům. Co je ještě více na něm podstatné je to, že to co zpívá, je opravdové, on tak skutečně žije.

Absolutně mě překvapila jeho nabídka stát se ode dneška stálým hostem jeho akustických koncertů a společně říkat lidem pravdu. Samozřejmě jsem nabídku přijal a jsem zvědav jak lidé budou pravdu přijímat. Někdy není hezká, ale poučná.

Josef Zickler

Vyjádření Tomáše Ortela :

Svojí prací a svým životním postojem podporuji všechny vlastence v naší zemi a nikdy tomu nebude jinak. Mezi lidmi, kteří vlastenecky smýšlejí, se nedají dělat rozdíly na základě jejich politické příslušnosti. Samotné roztříštění sil všech vlastenců je největší slabina.

Pokud mohu uvést, proč jsem vstoupil na společnou cestu právě s Řádem národa - Vlastenecká unie, tak první část odpovědi je již skryta v tomto slovním pojmenováni, které jednoznačně vyjadřuje postoj tohoto hnutí. Vlastenectví a odhodlání bojovat, zde není dáno jen proklamacemi, ale i přístupem jednotlivců v tomto uskupení. Vzdávají se imunity a jejich předseda netouží po funkcích a sám nikam nekandiduje, členové si za své penize polepují svá auta a stává se z toho všelidové hnutí.

Důležitým momentem je mé sílící zjištění, že pouze slovy a hudbou nepůjde změnit nic, že se bude muset změnit především politická vůle. Je potřeba vyměnit osobní pohodlí za řeholi politického marasmu. Já Tomáš Ortel tedy nadále zůstávám trubadurem celé vlastenecké fronty a patriotů, a spojil jsem svou cestu s cestou Vlastenecké unie. Do politiky nevstupuji ani za nikoho nekandiduji, jen ukazuji cestu, která by mohla vést ke změně k lepšímu ...

Tomáš Ortel

Rezidenční kanceláře

Rezidenční kancelář hnutí